Zwolle

Lid worden

Lid worden?

Ben je nieuwsgierig geworden naar de jongerenraad en weet je het nog niet precies? Kom dan een vergadering bijwonen van de jongerenraad. Er wordt 1 keer per 2 week vergaderd in de even weken, meestal in het gemeentehuis.
Er zijn verschillende soorten leden, je hoeft dus niet volledig lid te zijn als je hier geen tijd voor hebt. Bij elk lid horen verschillende verantwoordelijkheden, deze zijn hieronder uitgelegd.
 
Algemeen lid
- Je kunt algemeen lid worden van de jongerenraad. Dan heb je een co├Ârdinerende rol en ben je tweewekelijks op maandagavond aanwezig bij de algemene vergadering. Als algemeen lid geef je advies aan de gemeente over de manier waarop zij jongeren kunnen laten participeren.
 
Werkgroeplid
- Je kunt ook in een werkgroep plaatsnemen. Die werkgroepen zijn nog in oprichting, maar gaan bestaan uit jongeren die met 1 bepaald thema aan de slag gaan. Bijvoorbeeld; sportvoorzieningen, uitgaan of de inrichting van een bepaald gebied.
 
Tijdelijk lid
- Je kunt ook tijdelijk lid worden van de jongerenraad, omdat je bijvoorbeeld vind dat er een hangplek in je wijk moet komen.
 
Afroeplid
- Daarnaast kun je afroepvrijwilliger worden, omdat je het bijvoorbeeld leuk vindt om af en toe een poster voor de jongerenraad te maken, omdat je goed kunt fotograferen of omdat je het leuk vindt om een website te onderhouden.
 
Adviseur
- Als je veel verstand hebt van een bepaald onderwerp (bijvoorbeeld sport), dan kun je ook adviseur worden. Je krijgt dan de notulen van de jongerenraad en kunt gevraagd en ongevraagd advies geven over allerlei onderwerpen.
 
Overig
- Verder zijn er allerlei manier om mee te doen, zonder dat je daar veel tijd in hoeft te steken. Je kunt bijvoorbeeld op de hoogte gehouden worden, zodat je af en toe je stem kunt uitbrengen of online je mening kunt geven. Etc.

Shoutbox Twitter